joi, 29 mai 2014

Doi dintre cei mai valorosi arhitecti de landscape din Europa vin la Bucuresti

Marti Franch si Chris Churchman, detinatori ai unora dintre cele mai importante premii europene pentru landscape architecture, participa la primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – LAUD, saptamana viitoare, la Bucuresti.

„Cap de Creus”, Girona, proiectul de design si reconstructie a celui mai mare parc national din Penisula Iberica si din Bazinul Mediteranean, castigator al marelui premiu la cea de-a 7 Bienala Europeana de Landscape Architecture, va fi prezentat la Bucuresti de catre Marti Franch, pe 3 iunie, la Athenee Palace Hilton.

„Salut initiativa de lansare in Romania a unui astfel de schimb de experienta oferit de LAUD 2014. inca de la initierea Bienalei Europene de Landscape in Barcelona, la care imi aduc permanent contributia, observ o oportunitate excelenta de a castiga experienta prin schimb de idei cu profesionisti din acelasi domeniu de activitate. Astept cu nerabdare sansa de a cunoaste cat mai multe despre proiectele de landscape din Romania”, a precizat arhitectul Marti Franch.

Marti Franch Laud 3
Proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie, prezentat in cadrul LAUD

Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim
Arhitectul Chris Churchman va prezenta la prima editie LAUD 2014 proiectul “Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim”, proiect ce a primit in 2013 cea mai inalta distinctie oferita in Marea Britanie pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare. Valoarea proiectului de extindere a Muzeului National Maritim, premiat de Institutul Regal Britanic de Landscape Architecture, s-a ridicat la suma de 35 milioane de lire sterline, fiind apreciat modul in care acesta a pus in valoare arhitectura vechii cladiri a muzeului. „Prezentarea noastra din cadrul LAUD va demonstra modul in care un sit cunoscut isi poate pastra spiritul specific, dar in acelasi timp si modul in care pot fi adaugate acestuia noi dimensiuni si perspective, deschizand noi granite si posibilitati. Voi descrie modul in care noua extensie a muzeului a devenit cu adevarat ‘verde’, printr-o stransa colaborare intre arhitecti si arhitecti de landscape”, a mentionat arhitectul Chris Churchman.

Va asteptam in 3 iunie la LAUD 2014 – oportunitati de interviu cu arhitectii Marti Franch si Chris Churchman.

www.laud.ro
www.facebook.com/expoconferintele.de.arhitectura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu