joi, 5 iunie 2014

Fluke a lansat Fluke Connect, sistemul de instrumente de testare wireless

Fluke Connect™ este un sistem de instrumente de testare wireless, care, atunci cand sunt conectate la aplicatia de pe un smartphone, permit tehnicienilor de intretinere, electricienilor si inginerilor din domeniul fiabilitatii sa captureze, sa stocheze si sa partajeze date cu intreaga echipa, fara a pleca de pe teren. Acest sistem ofera acces instantaneu de pe smartphone la date si masuratori, pentru a revizui imagini, a verifica rapoarte, a identifica tendinte si multe altele, ajutand echipele sa-si finalizeze sarcinile mai bine si mai rapid.

Peste 20 de instrumente Fluke se conecteaza wireless - prin Bluetooth® sau Wi-Fi - cu aplicatia Fluke Connect pentru a adauga masuratori si imagini termice la baza de date Fluke Cloud™. Aceste date sunt introduse direct in baza de date, eliminand necesitatea notarii masuratorilor. Pot fi alocate unor echipamente specifice pentru a mentine un istoric pe termen lung. Citirile pot fi partajate in timp real prin apelurile video ShareLive™ cu membrii echipei aflati in alte zone ale fabricii. Iar comenzile de lucru cu masuratori adaugate pot fi emise prin intermediul aplicatiei, astfel incat echipa sa vada problema exacta.

Avantajele Fluke Connect

- Supervizorii pot revizui masuratorile, pot raspunde la intrebari, isi pot indruma personalul si pot aproba reparatii fara a vizita locul inspectiei, toate prin intermediul apelului video ShareLive.
- Tehnicienii vor petrece mai putin timp notand masuratorile si introducandu-le in computer. inregistrarile sunt mai complete si mai precise cand sunt transferate fara efort de la instrumentul de testare catre aplicatie si sunt salvate cu AutoRecordTM. Nu mai sunt necesare mape.
- Echipele pot lua decizii mai bune, mai rapide, beneficiind de acces de pe teren la istoricul masuratorilor fiecarui element, utilizand EquipmentLogTM din aplicatie – cu sau fara acces prin celular.
- Utilizeaza smartphone-urile existente si o baza de date Fluke Cloud externa, de inalta securitate pentru a reduce costul implementarii unui program de fiabilitate, care la randul sau va conduce la o intretinere mai buna pe termen lung, productivitate mai ridicata si mai putine defectiuni neplanificate.
- Imbunatateste siguranta electrica permitand tehnicienilor sa conecteze wireless instrumente de testare si apoi sa se indeparteze de echipamentul sub tensiune - sau sa inchida usa panoului - si sa isi foloseasca smartphone-ul pentru a monitoriza citirile.

Apel video ShareLive™
Director Comercial HVAC si pentru intretinerea unitatilor

Petrec patru ore sau mai mult la telefon cu tehnicienii mei, instruindu-i in teren. ShareLive mi-ar economisi mult timp. Imi permite sa vad ce se intampla la birou; utilizand un clip video, eu pot vedea masuratoarea si pot auzi sunetul. In acest fel, eu pot vedea si, apoi, ajuta la diagnosticarea problemei mult mai bine decat daca as incerca sa descifrez ceea ce se spune la telefon.

Fluke Connect - Instrumente
Instrumentele

- Aplicatia Fluke Connect (iPhone 4s si superior pe care ruleaza iOS 7 sau superior; Galaxy S4, Nexus 5, HTC One, pe care ruleaza AndroidTM 4.4.x si superior)
- Instrumente wireless Fluke Connect:
- Multimetru digital 3000 FC
- Modul de tensiune c.a. v3000 FC
- NOU! Modul de tensiune c.c. v3001 FC
- Modul de curent alternativ a3000 FC
- Modul de curent alternativ iFlex a3001 FC
- NOU! Baza pentru cleste de curent alternativ/continuu a3002 FC (compatibila cu accesoriile pentru clesti de curent Fluke i410 si i1010)
- Modul de temperatura tip K t3000 FC
- Camere cu infrarosu:
- Seria Ti400/300/200
- Seria Ti125/110/105/100, inclusiv versiunile „R” pentru diagnosticarea cladirilor, cu cadrul SD wireless Fluke
- Instrumente care devin compatibile cu un conector wireless:
- Multimetrele digitale cu inregistrare 289 si 189 (cu conectorul ir3000 FC)
- Multimetrul de proces 789 (cu conectorul ir3000 FC)
- Testerele pentru rezistenta izolatiei 1550 si 1555 (cu conectorul 1550 ir3000 FC)

Stocare Fluke Cloud™
Inginer fiabilitate, producator important de alimente

In acest moment, utilizam un PC pentru imagini de termografie, Excel pentru izolatie si carnetele pentru studiile sarcinii. Acum putem vedea tot ce este pe acest motor intr-un singur loc. Datele nu se pierd niciodata, nici macar atunci cand componentele dvs. hardware se defecteaza.

Aplicatia Fluke Connect

Apeluri video ShareLive™. Distribuiti masuratori cu alti membri ai echipei in timp real.
Masuratori AutoRecord™. Salvati instantaneu masuratorile si imaginile pe telefon si in cloud.
Istoric EquipmentLog™. Asociati automat masuratorile cu echipamentul, astfel incat datele istorice sa se afle intr-un singur loc, usor de accesat.
Grafice TrendIt™. Creati si vizualizati grafice direct pe telefon.
Stocare Fluke Cloud™. Accesati in siguranta inregistrarile echipamentelor in orice moment, bazandu-va pe supraveghere electronica de ultima generatie, sisteme de control al accesului bazate pe mai multi factori, firewall-uri incorporate, stocarea criptata a datelor si acces securizat, concepute special pentru protejarea datelor.

Fluke Connect - Toate masuratorile intr-un singur loc
Aplicatiile Fluke Connect
Intretinere electrica si industriala


Utilizator: Electrician de service, tehnician de intretinere, manager de intretinere preventiva
Instrumente: Aplicatia Fluke Connect; multimetrul digital seria 3000 FC si/sau modulele de curent, tensiune c.a./c.c. si temperatura, camerele de termoviziune seria Ti 100 sau Ti400
Aplicatii: depanare electromecanica si intretinere preventiva

- Verificari de baza ale circuitelor cu testare simultana in trei puncte de la sursa de alimentare de intrare la iesire si la sarcina
- Comparati semnatura termica intre faze si cu datele de referinta; inspectati termic izolarea firelor si conexiunile
- Verificati sarcina si echilibrul intre faze, simultan; verificari ale sarcinilor c.c.
- Testati echipamente controlate electronic asezand modulele in punctul de conexiune electrica (la sursa de alimentare, sarcina etc.) si monitorizand in timp ce va aflati la comenzi.
- Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru a salva date pentru a le compara cu inspectiile viitoare
- Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu seful de echipa, daca este necesar

Diferente intre domeniul electric si cel industrial

- Domeniul industrial are un procentaj mai ridicat de lucrari mecanice, pe langa echipamentul de distributie electrica, cat si echipamente cu mai multi cai putere, cu sarcini mai mari, care functioneaza la tensiuni mai ridicate. Tehnicienii industriali utilizeaza de obicei camere de termoviziune cu rezolutie mai inalta si o combinatie mai mare de tehnici de masurare electrica si mecanica.

- Electricienii de service pe baza de contract sunt sensibili la aprobarile lucrarilor din partea conducerii cladirilor; cu cat pot comunica mai bine o problema prin intermediul rapoartelor bazate pe date, cu atat mai rapid va fi aprobata o comanda de lucru.

Controlul proceselor/Instrumentatie

Utilizator: Tehnician de instrumentatie
Instrumente: Aplicatia FC, modulul de tensiune c.c. v3001 FC, modulul de temperatura t3000 FC, multimetrul de proces 789

Aplicatii: depanarea si intretinerea predictiva

- Teste de semnal de joasa tensiune in doua puncte intre PLC si traductor sau PLC si camera de comanda
- Testarea convertizorului-redresorului c.a./c.c.
- Testarea de la distanta controller-comutator
- Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru a salva date pentru a le compara cu inspectiile viitoare
- Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu tehnicienii din alte zone ale fabricii

EquipmentLog™
Manager de intretinere, producator de piese auto

Avem un sistem cu dosare pe suport de hartie la care nimeni nu are acces atunci cand are nevoie de ele. EquipmentLog este perfect pentru intretinerea preventiva. Elimina intocmirea multor documente, salveaza ore de lucru si simplifica comunicarea, astfel incat informatiile sa ajunga mai rapid la oameni.

Fluke Connect - Economisiti timp cu raportarea
Incalzire, ventilatie, aer conditionat

Utilizator: Tehnician sef de intretinere si tehnician de intretinere
Instrumente: Aplicatia Fluke Connect; multimetrul digital seria 3000 FC si/sau modulele de curent, tensiune c.a./c.c. si temperatura, camerele de termoviziune seria Ti 100

Aplicatii: depanarea si intretinerea echipamentelor electromecanice de incalzire/racire

- Verificarea sarcinii c.a./c.c.: Masurati debitului de amperi pe fiecare faza cu trei clesti de curent, simultan.
Inregistrati automat masuratori prin AutoRecord in istoricul EquipmentLog, comparati cu datele de referinta
- Citirea tensiunii faza la faza cu un modul, verificati daca nivelul se afla in pragul de operare
- Depanati probleme electrice prin testarea simultana la sursa electrica de intrare (panou), iesire (intrerupator) si la sarcina (pompa)
- Utilizati un modul de temperatura pentru a realiza o citire pe conductele de ulei; comparati cu nivelurile de operare normala salvate in EquipmentLog si verificati precizia dispozitivului de masura - Verificati si reglati senzorii dintre operatiile centrale si senzorii din camera sau intre senzori si dispozitivul de control, utilizand mai multe module simultan
Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu membrii echipei din alte zone ale unitatii
- Testati un racitor, o unitate aeroterma sau alt dispozitiv controlat electronic asezand modulele in punctul de conexiune electrica (la sursa de alimentare, sarcina etc.) si monitorizand in timp ce va aflati la comenzi
- Comparati semnatura termica a fiecarei faze si cu datele de referinta; inspectati termic izolarea firelor si punctele de conectare
Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru le compara cu datele de referinta si a salva date pentru comparatie cu inspectiile viitoare
- Verificari ale performantei de incalzire/racire cu inregistrarea temperaturii si a sarcinii de-a lungul timpului

AutoRecord™
Tehnician de intretinere, companie aeriana principala

Acum scriem de mana o multime de informatii, astfel incat ar fi foarte bine daca informatiile s-ar salva in mod automat. …acest lucru ar fi un avantaj extraordinar pentru noi! Prin intermediul sau, nu mai trebuie sa scriem de mana. Informatiile trec wireless in smartphone, iar noi le trimitem chiar atunci catre ceilalti.

www.flukeconnect.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu