vineri, 20 iunie 2014

Romstal anunta inceputul proiectului: Cresterea competitivitatii economice prin (re)calificarea angajatilor din domeniul instalatiilor - CALIN

Proiectul „Cresterea competitivitatii economice prin (re)calificarea angajatilor din domeniul instalatiilor” CALIN isi incepe activitatea de dezvoltare a capitalului uman printr-un program integrat de informare, orientare, consiliere si formare profesionala continua pentru 700 de angajati din domeniul instalatiilor, in 5 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 2: Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.3: Acces si participare la formare profesionala continua. Durata proiectului este de 18 luni si se desfasoara in perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Proiectul CALIN are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului la formare profesionala continua, prin calificarea/ recalificarea completa a 700 de angajati din domeniul instalatiilor si a comercializarii de produse tehnico-sanitare si gaze din 5 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti, Dolj, Hunedoara, Mures si Suceava. Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza promovarea beneficiilor participarii la programe de calificare si furnizarea de servicii de orientare si consiliere pentru 700 de angajati din domeniul instalatiilor si cresterea participarii la formarea profesionala continua prin dezvoltarea si furnizarea de programe de calificare pentru publicul tinta selectat.

Proiectul este dedicat angajatilor din domeniul instalatiilor si al comercializarii produselor tehnico-sanitare, la nivelul a 5 regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru si Vest.

Romstal, proiect Calin
Romstal, proiect Calin - sursa foto: www.orrplumbingfortlauderdale.com
Indicatori numerici ai proiectului:

- 700 de participanti la programe de formare profesionala continua (calificare si recalificare), dintre care 50 de femei
- 700 de persoane care beneficiaza de consiliere/ orientare – formare profesionala continua

Principalele activitati ale proiectului sunt:

1. Program de pregatire teoretica si practica cu durata de 360 de ore
2. Workshop-uri de orientare si consiliere profesionala

Programul de pregatire teoretica si practica include pregatire teoretica de specialitate in sala de curs cu materiale didactice specifice calificarii aferente, precum si activitati de laborator care constau in lucrari si aplicatii practice, prezentari de produse, echipamente, practica pe standuri functionale.

In cadrul workshop-urilor de orientare si consiliere profesionala, participantii vor beneficia de testari in urma carora va fi identificat profilul profesional. Vor fi prezentate metode de marketing personal, intalegerea punctelor comune si a diferentelor dintre perceptia proprie si perceptia celor din jur fata de stilul propriu de abordare a sarcinilor. Prin activitatile de informare, orientare si consiliere profesionala se ofera angajatilor asistenta personalizata in dezvoltarea abilitatilor care sa le faciliteze siguranta locului de munca, precum si o serie de informatii referitoare la mobilitatea muncii din domeniul instalatiilor.

Proiectul este realizat de Romstal IMEX SRL in parteneriat cu Dekon Business Solutions SRL. Activitatea celor doi parteneri se completeaza in proiect, asigurandu-se o legatura intre mediul unui angajator si specialistii care pot sustine cresterea competitivitatii pe piata muncii. Fiecare dintre parteneri asigura expertiza, resurse umane si materiale pentru desfasurarea proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu