Pe 3 iunie ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania au organizat primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – Expoconferinta Internationala de Arhitectura LAUD 2014.
Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton, Bucuresti, unde au participat peste 150 de arhitecti, arhitecti sefi de orase, peisagisti, city manageri, directori din cadrul primariilor, companii cu solutii pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare.
Invitatii au discutat despre proiectele speakerilor internationali, mai exact despre arhitectura peisajului din Europa. Invitatul special al evenimentului, arh. Mart? Franch Batllori, laureatul Bienalei Europene de Landscape Architecture, a prezentat in cadrul evenimentului cel mai mare proiect de restaurare din intregul bazin Mediteranean.
„LAUD este o initiativa foarte buna, va ajuta la dezvoltarea unei culturi intre practicienii locali, deoarece acestia se pot privi in oglinda si compara cu alti profesionisti. Am fost surprins pozitiv in ceea ce priveste proiectele prezentate din Europa de Est despre care nu stiam foarte multe, de asemenea, cu privire la planurile municipalitatii din Bucuresti. Nu stiu cine le va pune in aplicare, dar mi se pare un lucru pozitiv, un pas inainte”, a precizat arhitectul Marti Franch in cadrul LAUD.
De asemenea, in cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie. Proiectul realizat de arhitectul Chris Churchman, care a primit anul trecut cea mai inalta distinctie pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare. Invitatii au fost impresionati si de arhitectul Phil Askew care a adus in atentia publicului proiectul de reconversie a Parcului Olimpic din Londra, la ora actuala cel mai complex sit de regenerare urbana din Europa. Totodata, au fost prezentate cele mai mari proiecte realizate de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners, aflat in top 10 al celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole fac parte din programul sesiunii plenare de deschidere.
Un alt proiect ce a fost in centrul atentiei in randul invitatilor a fost cel prezentat de catre arhitectul sef Gheorghe Patrascu, "Bucuresti, orasul de maine", ce a cuprins planul integrat de dezvoltare urbana a zonei centrale din Capitala in valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.
„Eu sunt un sustinator declarat al evenimentelor de acest tip care aduc dezbaterea profesionala in zona de business. Este utila si laudabila initiativa acestui eveniment pentru ca profesionistii risca de multe ori sa gandeasca proiectele intr-o maniera utopica, putin cam in nori, neconectandu-se suficient la viata reala. [...] Arhitectura nu poate fi tratata ca o simpla arta; arhitectura e o imbinare intre stiinta, tehnologie si arta. Prin acest eveniment, dvs., ABplus Events, ati reusit sa stabiliti un echilibru intre cele doua tendinte opuse ale arhitecturii: arta si business. Am nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru sustinerea proiectului pe care tocmai l-am prezentat la Expoconferinta Internationala LAUD”, a declarat Gheorghe Patrascu, Arhitectul Sef al municipiului Bucuresti.
LAUD 2014 este un eveniment creat de ABplus Events si face parte din seria expoconferintelor internationale pentru arhitecti si contractori, organizate la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.
Galeria foto si testimonialele din cadrul Expoconferintei Internationale de Arhitectura LAUD 2014 pe www.laud.ro si pe www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu