vineri, 25 septembrie 2015

Rezistenta la seisme a structurilor metalice din otel


Avantajele utilizarii otelului pentru realizarea structurilor metalice sunt multiple: flexibilitatea in proiectare, greutatea sa redusa, este demontabil si reciclabil. La acestea se adauga rezistenta sa la seisme.

Romania figureaza pe harta statelor cu cel mai mare risc seismic din Europa, alaturi de Italia, Turcia, Grecia si celelalte state balcanice, potrivit unui raport rezultat in timpul programului Share (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

H Metal este partenerul dumneavoastra de incredere pentru achizitionarea produselor metalurgice de cea mai buna calitate. Distribuim o gama larga de produse, dintre care amintim: teava patrata, teava neagra, cornier, otel rotund si patrat, tabla zincata,tabla striata, europrofile IPE, profil HEA, UNP si UPE.

Calitatea otelului comercializat corespunde standardului EN 10025. In functie de lucrarea dumneavoastra alegeti marca de otel corespunzatoare: S235, S275 sau S355.
In ceea ce priveste proiectarea anti-seismica, otelul are un avantaj major, combinand rezistenta cu elasticitatea.

In functie de principiul de proiectare ales si de ductilitatea globala care i se confera constructiei la proiectare, structurii i se atribuie o clasa de ductilitate: H (inalta), M (medie) sau L (joasa).
Otelul folosit in constructiile moderne este un material cu o ductilitate excelenta in comparatie cu alte materiale de constructii (betonul, zidaria, etc.). Totusi, aceasta proprietate intrinseca a otelului nu asigura in mod implicit o ductilitate adecvata la nivel de structura. Exista o serie de cerinte care trebuie respectate pentru a obtine o ductilitate adecvata a intregii structuri. Acestea se refera la material, la sectiunile din care sunt alcatuite elementele structurale, la elementele structurale in sine, la imbinarile acestora si la cerinte legate de alcatuirea de ansamblu a structurii.

Produse metalurgice H-Metal

Normativul pentru proiecatrea antiseismica a constructiilor recomanda utilizarea unor metode de calcul de complexitate superioara in situatiile in care sunt necesare date suplimentare fata de cele obtinute din calculul static liniar – elastic. Pentru constructiile metalice multietajate aceste verificari sunt o necesitate datorita regimului sporit de inaltime si a diversitatii de solutii de contravantuire posibile, reflectata de gradul de variatie a coeficientului de reducere.

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu