miercuri, 5 decembrie 2012

Optiuni pentru izolatii. Calitatea materialelor de izolare si montajul corect.

Izolarea casei tale este o modalitate foarte buna de a te asigura ca vei economisi ceva bani pe facturile de energie, mai ales in timpul iernii, cand incalzirea merge tot timpul pentru a reusi sa asigure un climat confortabil in locuinta. Cei care sunt interesati de izolatii pot realiza acest lucru in mai multe moduri diferite.

„Cand vine vorba de calitatea materialelor de izolare, acestea sunt, de obicei, evaluate in functie de capacitatea lor de a pastra caldura”, ne-a declarat domnul Ciprian Conduraru, managerul companiei de izolatii, hidroizolatii si termoizolatii Conduraru Grup. Cu cat au o valoare calculata mai mare inseamna, de obicei, ca si izolatia va fi de o calitate foarte buna si astfel caldura nu va gasi cu usurinta o cale de iesire din casa prin intermediul acestui material.

Persoanele fizice pot achizitiona izolatii in rulouri, fabricate din fibra de sticla. Este important sa va amintim insa ca in timp ce acest material este rezistent la umiditate, nu este rezistent la abur. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este sa il acoperi cu o bariera polietilena.

Un alt tip de material de izolatii este fabricat dintr-un amestec de fibra de sticla, vata minerala sau celuloza, si inainte de a fi vandut, este tratat cu un produs chimic care il face ignifug. Acesta este cel mai frecvent tip utilizat pentru mansarde. Este important sa iti amintesti faptul ca in timp ce acest material este antifug, ar putea fi deteriorat usor cand vine in contact cu umezeala.

Conduraru Grup - Hidroizolatii
Un material de izolatii de asemenea foarte folosit de obicei fabricat dintr-o varietate de materiale din plastic. In timp ce acest tip de izolatie este foarte eficient pentru pastrarea caldurii, atunci cand vine in contact cu focul elimina un fum toxic. Acesta este motivul pentru care este specificat faptul ca o bariera trebuie sa fie plasata intre peretii interiori si izolatie.

Chiar si cea mai mica fisura poate lasa sa intre aer rece in casa sau sa permita ca aerul cald sa iasa, de aceea proprietarii de case au nevoie sa inspecteze proprietatile lor la fiecare cateva luni din acest punct de vedere. In cazul in care este gasita o fisura, aceasta ar trebui sa fie corectata imediat pentru ca locuinta sa fie izolata corect. Cand vine vorba despre izolatii, doar o treaba facuta impecabil este cu adevarat eficienta si nu va crea probleme in viitor. Indiferent de ce fel de tip de izolatii alegi pentru proprietatea ta, ai grija sa fie montate corect!

Un comentariu:

  1. Ce parere aveti de izolația cu celuloza oferita de Termocel (http://www.termocel.ro/)?

    RăspundețiȘtergere