vineri, 8 noiembrie 2013

BASF - Partener pentru modernizarea Aeroportului International Cluj Napoca

Compania BASF, prin intermediul Diviziei Produse pentru Constructii, a fost principalul partener in furnizarea de produse specifice productiei si tratarii betonului

La sfarsitul lunii octombrie a acestui an a avut loc inaugurarea pistei de decolare-aterizare a aeroportului international Cluj-Napoca. Lucrarile pentru pista de 2,200 metri au inceput in septembrie 2011, iar costurile proiectului au fost estimate la aproximativ 137 milioane lei.

In cadrul acestui proiect complex compania BASF, prin intermediul Diviziei Produse pentru Constructii, a fost principalul partener in furnizarea de produse specifice productiei si tratarii betonului. Cerintele tehnice inalte ale betoanelor folosite au fost indeplinite prin utilizarea aditivilor superplastifianti de ultima generatie din gama Glenium® si a aditivilor antrenori de aer MicroAir®, iar protectia suprafetelor de beton proaspat impotriva evaporarii a fost realizata prin tratarea cu produsele special dezvoltate pentru acest gen de aplicatie - Masterkure®.

Betonul este cel mai utilizat material de constructie produs de om, fiind un material ce evolueaza continuu sub presiunea cerintelor de durabilitate si sustenabilitate. Avand un rol esential in cadrul tuturor proiectelor de constructii, betonul necesita optimizari si tratamente speciale in functie de aplicatia finala, conditiile climaterice, conditiile de pe santier, modul de punere in opera etc.

Provocarile tehnice neprevazute aparute pe parcursul derularii proiectului au necesitat adaptarea permenenta a solutiilor folosite in tratarea pistei.

Avand in vedere complexitatea proiectului, printre caracteristicile produselor furnizate s-au regasit usurinta in aplicare, precum si rezistenta si durabilitatea pe tot timpul exploatarii. Prin produsele si serviciile oferite, BASF a imbunatatit performanta materialelor de constructii, acestea indeplinind cerintele exigente ale proiectului de la Cluj.

Divizia Produse pentru Constructii din cadrul BASF a fost implicata de-a lungul anilor si in alte proiecte complexe, precum constructia de parcuri eoliene, drumuri si autostrazi, cladiri de birouri certificate energetic etc.

Mai multe pe: ProiectCasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu