Timp de trei zile, in cadrul Future Communities, bucurestenii au putut vedea si testa concepte si solutii tehnologice noi pentru categorii ce ne definesc stilul de viata si posibile raspunsuri la intrebarile de tipul: cum vor arata scoala sau spitalul viitorului sau cum vom trai in orasele si comunitatile de maine? In plus, tineri inventatori, antreprenori sau reprezentanti ai societatii civile si-au expus povestile si proiectele alaturi de companii din industria high tech si autoritati si au sustinut prezentari pentru vizitatori.
Conceput ca un spatiu deschis, o comunitate fara granite, pereti sau standuri inviduale de prezentare, Future Communities si-a propus sa construiasca o zona de conversatie intre sectoarele public, privat si civil in care ideile, tehnologia si solutiile propuse se completeaza una pe alta pentru imbunatatirea vietii oamenilor. Evenimentul a avut la baza dorinta de a prezenta publicului un nou concept de targ in care interpretarea spatiului si comunicarea intre participanti sa insufleteasca proiecte si colaborari noi.
Designul de expozitie si eveniment a fost semnat de arhitectul Attila Kim. Conceptul expozitional s-a bazat pe culori vii si materiale care au potentat lumina naturala existenta in cladirea Bibliotecii Nationale si a ilustrat, prin zonele de intalnire amenajate cu sprijinul Class Living in fiecare spatiu expozitional principal, calatoria ca individ in societate: de la nivelul personal, spatiul intim din interiorul unei case, la contextul orasului in care traim, marcat de elemente de spatiu public, trecand mai departe catre nivelul global, stilul de viata care ne defineste datorita tehnologiei si comunicarii care absorb granitele, pana la spatiul comunitar universal in care cu totii ne putem intalni pentru a dezvolta idei si proiecte impreuna.
Evenimentul a adus impreuna autoritati centrale si locale, companii din industrie precum Microsoft, Samsung, Vodafone, Visa sau Apcom Romania (Distribuitor autorizat Apple) alaturi de aplicatii, start-up-uri romanesti si organizatii neguvernamentale care au expus in aceleasi conditii de branding unitar idei noi si solutii pentru lumea de maine.
Future Communities reprezinta un „trailer” al comunitatii viitorului incluzand proiecte de inovatie care au schimbat deja comunitatile din Romania dar si idei noi ce pot fi implementate, precum clase inteligente dotate cu tablete si table interactive, inovatie tehnologica in sanatate care permite diagnosticarea pacientului de la distanta, modele de case verzi pentru reducerea consumului de energie, eficienta energetica in agricultura sau sisteme integrate care permit administratiei publice o mai buna comunicare cu membrii comunitatilor.
Mai multe pe: ProiectCasa.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu