In cadrul sesiunii plenare de deschidere (luni, 11 noiembrie 2013), invitatul special VEKA a sustinut prezentarea cu titlul „Masele plastice, materialul viitorului si potentialul sau in arhitectura”.
Principalele teme abordate de Arhitect Stephan Nicolay au fost: evolutia materialelor plastice in viata cotidiana si in arhitectura de-a lungul deceniilor, virtual vs. real – si rolul materialelor moderne in arhitectura noua, precum si concluzii asupra potentialului maselor plastice in viitor. Discursul a vizat libertatea de proiectare in conditiile noilor instrumente in arhitectura. Pentru a evada din lumea virtuala in cea reala si eficienta energetic este nevoie de mai mult decat un computer pentru a da viata proiectului. Este nevoie de materiale modelabile precum masele plastice. Acestea reprezinta calea de evadare pentru orice constructie in conditiile arhitecturii viitorului.
Noile dezvoltari tehnologice ne demonstreaza ca plasticul poate fi plasat in topul materialelor utilizate pentru proiectele arhitecturale, datorita versatilitatii acestuia – poate fi usor modelat, isi poate schimba cu usurinta forma, culoarea si consistenta, in functie de necesitati. Proiectele experimentale ne arata ca, atunci cand discutam despre utilizarea plasticului in producerea ferestrelor pentru locuintele pasive, trebuie sa luam in considerare faptul ca, spre deosebire de sticla, acesta isi pastreaza transparenta clara indiferent de grosime, si este mult mai usor. Calitate care il recomanda pentru suprafetele mari de ferestre, tot mai solicitate in noile proiecte arhitecturale – indiferent ca discutam despre cladiri de birouri sau locuinte.
Mai mult, Arhitectul Stephan Nicolay a scos in evidenta si coeficientul ridicat de izolare termica al plasticului – un mare atu in conditiile in care, la nivel european, se solicita o optimizare cat mai buna a consumului de energie. Astfel, avand ferestre fabricate din plastic, cladirile vor fi mult mai bine izolate, consumand mai putina energie termica si electrica.
“Suntem onorati de vizita d-lui Arhitect Stephan Nicolay in Romania si mandri ca a dat curs invitatiei noastre de a sustine o prezentare in cadrul Expoconferintei Internationale de Arhitectura RIFF 2013. VEKA este lider mondial si trend-setter in domeniul tamplariei termoizolante PVC si, cu acest prilej, demonstram inca o data implicarea si efortul continuu de informare a pietei, dar si orientarea noastra spre un viitor sigur si eficient al constructiilor din Romania”, spune Alexandru Oancea – Marketing Manager VEKA Romania.
In calitate de furnizor de solutii termoizolante din PVC exclusiv de clasa A pentru ferestre, usi, rulouri si obloane, misiunea VEKA este de a produce profile de calitate superioara ce respecta cele mai riguroase criterii specifice standardului european SR EN 12608. Ferestrele realizate cu profile VEKA sunt recunoscute pentru rezistenta deosebita, pentru garantia unei izolari termice si fonice optime a locuintelor, precum si pentru cresterea eficientei termice a imobilelor. In plus, solutiile VEKA pot inchide suprafete mari in conditii de functionalitate si estetica ridicate.
Despre VEKA
Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profile PVC pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi mai mult de 3.700 de angajati si inregistrand vanzari de peste 700 de milioane de Euro in intreaga lume. Prezent pe 6 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 29 de locatii la nivel mondial, operand 16 locatii de productie.
Mai multe pe: ProiectCasa.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu