joi, 27 martie 2014

Blocurile de zidarie YTONG recomandate la structura de rezistenta

Toata gama de blocuri de zidarie YTONG cu grosimi de peste 25 de centimetri recomandata pentru realizarea peretilor structurali.

Noile normative de proiectare seismica din Romania se aliniaza la standardele europene si subliniaza calitatile betonului celular autoclavizat in privinta rezistentei la cutremur. Printre noutatile normativelor CR6, P100 si ale noului cod de practica pentru lucrarile de zidarie se numara extinderea avantajelor utilizarii betonului celular autoclavizat pentru realizarea peretilor exteriori si a celor interiori. Intreaga gama de blocuri de zidarie YTONG cu grosimi mai mari de 25 cm poate fi acum recomandata pentru realizarea unor pereti structurali atat interiori, cat si exteriori, in conformitate cu specificatiile despre regimul de inaltime a constructiei si incadrarea acestora in diversele zone de risc seismic.

Noile normative cu privire la standardele de proiectare si utilizare a materialelor de constructii cu rezistenta la seism recunosc calitatile materialelor de zidarie omogene moderne de tipul betonului celular autoclavizat. Elementele de zidarie YTONG se incadreaza prin stuctura sa omogena, lipsita de goluri verticale, in grupa 1 a elementelor compacte din punctul de vedere al cerintelor de robustete, cu utilizare in realizarea peretilor structurali in toate zonele, indiferent de seismicitate.

adeziv Ytong
adeziv YTONG
Astfel, blocurile de zidarie termoizolanta YTONG sunt recomandate atat pentru realizarea de imobile cu pereti structurali, cat si pentru construirea imobilelor cu pereti nestructurali in toate zonele tarii. In categoria peretilor structurali, in functie de tipul sistemului de zidarie YTONG, se pot realiza cladiri parter, P+1, P+2, P+3 sau chiar P+4. Blocurile de zidarie YTONG au o greutate redusa comparativ cu alte solutii clasice de zidarie, astfel ca se vor putea construi case avand zidarie portanta cu mai multe nivele, chiar si pe loturile de teren considerate a avea conditii mai dificile de fundare, unde ar putea aparea tasari care sa afecteze structura imobilului.

adeziv Ytong
BCA YTONG
Noile normative subliniaza faptul ca o structura portanta este cu atat mai sigura cu cat zidurile sale au o grosime mai mare. Astfel, gama de produse YTONG include si blocuri de zidarie de 40 si chiar 50 de cm grosime, cea mai mare grosime existenta in piata la aceasta ora pentru un bloc de zidarie. Avand in vedere densitatea optima a blocurilor de zidarie cu aceste dimensiuni si manerele de prindere, acestea sunt mai usor de pus in opera.

Montajul blocurilor de zidarie cu mortar in pat subtire a fost introdus in noul normativ P100 ca o metoda de crestere a securitatii unei cladiri. Metoda de lucru cu mortar in pat subtire a fost promovata prima data in Romania de YTONG. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca blocurile de zidarie YTONG sunt perfect plane si omogene, fara goluri verticale, si fara abateri, comparativ cu alte sisteme de zidarie. Astfel, mortarul in pat subtire corecteaza puntile termice si ofera zidariei rezistenta mai mare in comparatie cu un mortar grosier.

Palet BCA
Palet BCA
Zidurile rezultate in urma acestei metode de lucru se comporta ca un monolit. Ca un beneficiu suplimentar, scade si costul materialelor de constructii, pentru ca se utilizeaza cu pana de 8 ori mai putin mortar, si implicit scade costul total al manoperei.

Pentru mai multe informatii despre sistemele de zidarie termoizolanta Ytong accesati www.ytong.ro

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu