joi, 24 aprilie 2014

50 de ani de rezervor incastrat: peste 60 milioane de rezervoare incastrate vandute de Geberit la nivel global

Grupul elvetian Geberit, lider european in domeniul tehnologiei sanitare, aniverseaza 50 de ani de la fabricarea primului rezervor incastrat pentru vasul de toaleta, un eveniment care a revolutionat piata instalatiilor si a amenajarilor interioare. Peste 60 de milioane de astfel de produse Geberit au fost vandute din 1964 si pana in prezent, in toata lumea. In Romania, Geberit este prezent de 10 ani si a inregistrat in ultimul an afaceri de peste sase milioane de euro.

Geberit a fost infiintata ca o afacere de familie de catre Caspar Melchior Albert Gebert, in anul 1874, in orasul elvetian Rapperswil, in 1905, Albert Emil Gebert, fiul lui Caspar, inventeaza si produce primul rezervor pentru vasul de toaleta din lume, realizat din lemn captusit cu plumb si fitinguri din plumb, care va fi temelia dezvoltarii viitoare, iar in 1952 este produs primul rezervor de plastic. Un an mai tarziu, in 1953, Geberit devine marca inregistrata, astazi grupul fiind prezent in 41 de tari prin birouri proprii.

Geberit este recunoscut la nivel global pentru lansarea in productia de masa, in anul 1964, a primului rezervor incastrat pentru vasul de toaleta, un eveniment care a transformat peste 60 de milioane de bai, in cei 50 de ani de la lansare fiind vandute peste 60 de milioane de produse Geberit in intrega lume.

GEBERIT - 2014-Bathroom-2_B-Omega30
Produsele Geberit sunt recunoscute atat pentru inovatie, cat si pentru fiabilitate, compania furnizand constant o garantie de 10 ani pentru rezervorul incastrat si o disponibilitate de 25 de ani pentru piesele de schimb ale rezervoarelor, dupa iesirea acestora din fabricatie. in ceea ce priveste inovatia, Geberit investeste constant in cercetare si dezvoltarea de noi produse, doar in 2013 aceste investitii ajungand la 50 de milioane de franci elvetieni.

In Romania, Geberit este prezenta de 10 ani, produsele companiei fiind utilizate atat in cadrul proiectelor publice, precum sediul Guvernului, Teatrul National Bucuresti, Aeroportul International Henri Coanda sau stadioanele National Arena si Ion Moina, cat si in cadrul proiectelor private de mari dimensiuni, de la centre comerciale, cladiri de birouri si hoteluri, la hale industriale.

Printre proiectele imobiliare private in care se regasesc produse Geberit, rezervoare incastrate si uneori sisteme de drenare a apei pluviale, se numara: hotelurile Athenee Palace Hilton, Grand Hotel du Boulevard, JW Marriott Grand Hotel, ansamblul multifunctional Palas Iasi (care include centrul comercial, doua cladiri de birouri si un hotel de 4 stele), centrele comerciale Iulius Mall din Cluj-Napoca si din Timisoara, AFI Palace Cotroceni si Ploiesti, Polus Center, Promenada Mall, Cocor, proiectele comerciale dezvoltate de New Europe Property Investments (NEPI) la Galati si Ploiesti, cladirile de birouri Sky Tower si Floreasca Office, Green Court Bucharest, Petrom City, precum si spatiile de birouri si halele industriale Continental din Timisoara, Bosch din Blaj si Inna Schaeffler din Brasov.

Toate aceste proiecte au condus la cresterea anuala a cifrei de afaceri Geberit Romania, inclusiv in perioada de criza.

„In 2013, cifra de afaceri Geberit Romania a depasit pragul de sase milioane de euro. Afacerile Geberit au continuat sa se dezvolte an de an din 2009 si pana in prezent, cresterea fiind pana la 10% pe an. Acest trend se va mentine si in 2014, sustinut in continuare de segmentele industrial si comercial, insa observam o revenire si pe segmentele rezidential si al spatiilor de birouri”, a declarat Catalin Mitroi, director general Geberit Romania.

Catalin Mitroi, Director General Geberit Romania
Produsele Geberit se adreseaza atat companiilor, cat si clientilor finali, fiind distribuite in toate marile magazine de bricolaj si in showroom-urile specializate. in ultimii ani, cererea pentru rezervoarele incastrate a crescut considerabil, iar acest lucru se simte in special in vanzarile retelelor de bricolaj.

„Apetitul consumatorilor romani pentru rezervoarele incastrate s-a dezvoltat in ultimii ani si este in crestere, chiar daca deocamdata suntem departe de Polonia sau Rusia, unde rezervoarele la semi-inaltime din plastic aproape ca nu exista pe piata. Insa faptul ca la nivel global, au fost deja vandute peste 60 de milioane de rezervoare incastrate, dublu fata de numarul de unitati Volskwagen Golf, una dintre cele mai vandute masini din lume, este un semnal pozitiv care influenteaza inevitabil si obisnuinta de consum a romanilor”, a adaugat Catalin Mitroi.

Geberit 2012 bathroom
Gama de produse Geberit este conceputa pentru utilizarea atat in cadrul noilor constructii, cat si in cadrul proiectelor de renovare si modernizare. Aceasta include ca linii de produse Sistemele sanitare (Sisteme de instalare si rezervoare incastrate, Rezervoare aparente si mecanisme, Baterii si actionari pentru pisoare destinate spatiilor publice si semi-publice, Rigole de scurgere pentru dusuri si sifoane pentru diferite aplicatii, Toalete cu functii de bideu) si Sisteme de tevi (Sisteme de evacuare si drenaj pentru ape pluviale si menajere, Sisteme de alimentare cu apa).

Despre Geberit

Grupul Geberit este lider european de piata in domeniul tehnologiilor sanitare cu prezenta globala. Compania opereaza birouri de vanzari in 41 de tari si are 17 locatii de productie in sapte tari diferite. Principalele locatii de productie sunt localizate in Elvetia, Germania si Austria.

Grupul Geberit a generat un volum de vanzari de 2,3 miliarde de franci elvetieni in 2013 si numara 6.200 angajati. Geberit are sediul central in Elevetia, Rapperswil-Jona si a fost listat pe bursa elvetiana din 1999; in 2012 actiunile Geberit au fost incluse in SMI (Swiss Market Index).

Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.geberit.ro/ro_ro/index.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu