joi, 3 aprilie 2014

Evolutia constructiilor impune solutii superioare pentru decorarea fatadelor

Tencuielile decorative sunt produsele cele mai cautate pentru decorarea si protejarea fatadelor

Reprezentantii producatorului autohton de materiale de constructii Duraziv estimeaza ca segmentul produselor pentru decorarea fatadelor va inregistra in urmatorii ani o dinamica accentuata, ca urmare a intentiei companiilor de a identifica solutii menite sa asigure o rezistenta sporita a cladilor la intemperii. Tencuielile decorative au castigat deja o pondere majoritara in piata. Aceste produse au detronat alte solutii existente, ca urmare a avantajelor tehnice. In acest context, Duraziv lanseaza tencuiala decorativa structurata STANDARD cu Silicon, ingredient cu eficienta demonstrata in protectia fatadelor. Mai mult, compania desfasoara o promotie prin intermediul careia ofera 10 culori special selectate la acelasi pret cu tencuiala alba.

Preocuparea consumatorilor pentru eficienta energetica, precum si legislatia locala si directivele europene in vigoare, au determinat schimbari majore in piata materialelor de constructii. Lucrarile de reabilitate a fondului locativ existent au determinat o crestere semnificativa a vanzarilor de tencuieli decorative, de cele mai multe ori aplicate in sistem cu materiale de termoizolare. Astfel, segmentul de vopsele pentru exterior a scazut proportional. Aproximativ 20% din cererea de tencuieli decorative este generata de programul national de reabilitare termica a cladirilor vechi.

„Tencuielile decorative au atins o pondere de peste 80% din segmentul solutiilor decorative pentru exterior. Acest fapt a decurs din apetitul pentru termoizolarea fatadelor, fie ca vorbim de constructii noi sau de reabilitari. Mai mult, conform datelor din 2013, peste 50% din piata de termoizolare este generata de case unifamiliale nou construite. Reabilitarea blocurilor a generat numai 13,5% din totalul pietei, desi s-a vorbit cel mai mult despre ele”, declara Marga Carp, director marketing Duraziv. „Anul trecut am lansat tencuielile decorative DURAZIV cu Kauciuc Clima Protect® pe segmentul premium si DURAZIV Standard pe segmentul mediu. Continuam aceasta serie de investitii si imbunatatim formula DURAZIV TDS Standard lansand Duraziv TDS STANDARD cu Silicon, un produs de pe segmentul mediu in ceea ce priveste pretul de achizitie, dar cu caracteristici tehnice superioare”, adauga Marga Carp.

Marga Calin, director marketing Duraziv
Marga Calin, director marketing Duraziv
TDS Duraziv Standard cu Silicon a fost testata pe santiere, fiind considerata unul dintre produsele cele mai bune din prisma raportului calitate-pret. Prezenta siliconului in compozitia noului produs contribuie la cresterea rezistentei fatadelor. Emulsia siliconica reduce la minimum absorbtia de apa in suport, actionind ca o bariera ce permite peretelui sa respire, dar blocheaza apa la exterior.

Duraziv Casa Tencuiala Exterioara
Duraziv Casa Tencuiala Exterioara
Tencuiala este disponibila atat in varianta alba, cat si ca baza de colorare, fiind nuantabila in sistemul computerizat Duraziv ColorPRO, precum si manual cu gama de pigmenti solizi Duraziv Essenza.

Lansarea noului produs este insotita de o promotie prin intermediul careia tencuiala colorata poate fi achizitionata la acelasi pret cu tencuiala alba. Compania a selectat 10 nuante pastel ce pot fi folosite separat sau pot fi combinate armonios conferind un plus de eleganta si personalitate fatadelor.

„Stratul exterior al unei cladiri este cel mai expus in timp. Substantele chimice din aer, umezeala, praful, toate acestea actioneaza asupra cladirii si o afecteaza. Tencuielile au un dublu rol, protectie si decorare. Materialele aplicate peste placi termoizolatoare care nu sunt rigide difera substantial fata de cele care erau aplicate in trecut pe peretii din beton”, explica Marga Carp.

Duraziv este unul dintre principalii furnizori de tencuieli decorative din Capitala. In 2013 vanzarile Duraziv pe segmentul de tencuieli decorative au totalizat aproximativ doua milioane de euro.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare. Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. In 2013 compania a raportat o cifra de afaceri de circa 17 milioane de euro.

DURAZIV SRL
Soseaua Oltenitei 202
077160, Popesti Leordeni
Tel: 021.361.53.46/47
Fax: 021.361.53.48
Email: office@duraziv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu