In ceea ce priveste Licitatia de Sculptura si Mobilier de Gradina, pasionatii de design retro au dat tonul unor cresteri spectaculoase, dintre care amintim de un salon de gradina format din masa cu patru scaune (adjudecat pentru 1.200 euro de la 350 euro), o pereche de etajere/jardiniere italiene (700 euro, de cinci ori mai mult decat pretul de pornire), un set de patru cache-pot-uri (1.600 euro, de patru ori mai mult ca pretul de pornire), o oglinda de veranda, cu polita pentru ghivece (adjudecat pentru 800 euro de la 150 euro), o pereche de vase monumentale, din teracota (adjudecat pentru 2.250 euro de la 350 euro) sau sculptura "Arlechin" de Ion Parvan (2.400 euro, dublul pretului de pornire).
De asemenea, mult dorite au fost si tablourile lui Constion, "Targ oriental" (3.000 euro de la 1.200 euro) si "Peisaj meridional" (1.200 euro de la 600 euro) sau pictura lui George Catargi, "Stapanul", care a urcat de la 1.800 euro la 4.250 euro. Apreciate de catre public au fost si schitele lui Nicolae Tonitza, "Tataroaica" (2.000 euro) si "Odalisca" (1.800 euro), opera "La cafeneaua lui Mamut" de Nicolae Darascu (14.000 euro) si "Odalisca" lui Samuel M?tzner (19.000 euro).
Luna mai aduce in peisajul licitatiilor Artmark o suita de obiecte de colectie inedite si opere de arta rare prin Licitatia "Memorabilia - Cinema, Teatru, Muzica", Licitatia de Art Nouveau si Romantism, Licitatia patrimoniului Margareta Sterian dintr-o importanta colectie germana si Licitatia de Militaria si Antichitati. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 5 – 19 mai la Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5, iar primele doua licitatii vor avea loc joi, 15 mai, iar ultimele doua marti, 20 mai. Toate cele patru licitatii vor fi organizate la Ath?n?e Palace Hilton.
Despre Artmark
Artmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta de anvergura nationala.
In cei cinci ani de existenta, Artmark, liderul pietei de arta din Romania (76% cota de piata in 2013, conform datelor Indexului Pietei Romanesti de Arta), a organizat peste 120 de licitatii de arta, care au pus in vanzare peste 15.000 de opere de arta si obiecte de colectie (dintre care, numai in 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de arta din Romania s-a situat in 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro in 2012 si 13,7 milioane euro in 2011), intr-o piata de arta ce poate fi estimata ca depasind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei in piata a dus la cresterea numarului de tranzactii, licitatiile de arta inregistrand adjudecarea mai multor obiecte de arta decat in 2012 cu 6%.
Din pozitia de lider, Artmark si-a asumat rolul de formator de piata, promovand activitatile educative si de sporire a interesului si fondului de cunostinte despre arta romaneasca, in context international. In 2013, Artmark a itinerat o seama de expozitii de licitatie la nivel national, facilitand amatorilor de arta din tara (orase precum Constanta, Timisoara, Arad, Iasi, Ploiesti, Brasov, Focsani, Buzau, Sfantul Gheorghe, Bacau, Piatra Neamt etc.) accesul la capodopere ale creatiei artistice romanesti din colectii private. Tot din seria de evenimente de informare si educare a publicului, Artmark a continuat si dezvoltat, prin Institutul Artmark de Management al Artei, programa de cursuri de weekend despre arta romaneasca si mecanismele de functionare a pietei de arta.
Catre sfarsitul lui 2013, casa Artmark comunica oficial infiintarea Consiliului sau de Excelenta, ce acopera, ghideaza si gireaza activitatea intregii platforme culturale Artmark, inclusiv Centrul Cultural ArtSociety si Institutul de Management al Artei, cuprinzand ilustre personalitati culturale sau publice romanesti, cu misiunea declarata de a se implica in cresterea vizibilitatii culturii romanesti si a impactului acesteia in modelarea societatii romanesti, de la Presedintele Romaniei (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu la Printesa Marina Sturdza ori la artistul Ioan Sbarciu, Presedintele Senatului Universitatii de Arta Cluj, sau la Catrinel Plesu, directorul Centrului National al Cartii etc. Este de mentionat si numirea in Consiliu a Angelei Baillou, directorul general al Christie’s Austria, in coordonarea activitatilor pentru Europa Centrala si de Est, pe fondul intensificarii colaborarii profesionale intre cele doua case si a interesului manifest al Christie’s pentru evolutia pietei regionale.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.artmark.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu